Oksefilet Wellington

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Dette er en ekte klassiker og skikkelig slowfood. Start planleggingen i god tid, hygg deg med tilberedningen, og du blir kveldens store "chef". 

Ingredienser

  • ca. 115 kg indrefilet av storfe (midtstykket)
  • 2 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør til bruning

Til innbaking:

  • 1 pk frossen butterdeig
  • 1 stk egg

Soppmasse til fyll:

  • 150 g frisk sjampinjong
  • 4 ss finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 dl fersk brødrasp
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Grønnsaker:

  • 12 stk grønn frisk asparges
  • 6 stk tomat
  • 250 g frisk spinat
  • 2 stk sikorisalat (endivie)
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • Saften av 12 stk sitron

Slik gjør du

  1. Dersom du har hele fileten, skjæres endestykkene vekk. Brun fileten i stekepanna, krydre, og sett den til avkjøling.
  2. Finhakk sjampinjong og løk. Stek i smør under omrøring til all væske har fordampet, ca. 10 minutter. Tilsett persille og brødsmuler. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg butterdeigplater sammen så de danner en stor nok flate til å rulle rundt fileten. Pensle pisket egg i skjøten og lim dem sammen. Legg halvparten av soppmassen langs midten av butterdeigen. Fileten legges oppå, deretter soppmasse på toppen. Pakk butterdeigen rundt fileten og lim igjen med pisket egg. Legges med "sømmen "ned på bakepapir på stekeplaten. Bruk kanter og avskjær fra butterdeigen til å lage mønster på toppen. Pensle med sammenpisket egg og sett den til avkjøling til den skal stekes. Kan gjerne stå ustekt til neste dag.
  4. Stikk steketermometer inn i midten av den tykkeste delen av kjøttet og stek på 200 ºC i ca. 20 minutter. Skru ned varmen til 180 ºC og stek videre i ca. 15 minutter, til steketermometeret viser 57 ºC. Ta stykket ut av ovnen og la hvile i 10-15 minutter før servering.
Endestykkene av fileten kan brukes til en gryterett eller biff.

Grønnsaker:

  1. Rens asparges og kok i 1 minutt.
  2. Dypp tomat i kokende vann og flå dem. Skjær av toppen og hul ut.
  3. Hakk sjalottløk og endivesalat og rist dette i panna sammen med vasket spinat. Krydre med salt og pepper.
  4. Fyll tomatene med spinatblanding og drypp sitronsaft over. Sett på toppen, og stek dem i ovnen på 200 ºC i ca. 5 minutter.

Anrett asparges og tomater og server til Wellington sammen med madeirasaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.