Oksebringe med linser

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Her er en god, gammeldags, nesten glemt rett som ser dagens lys igjen med en modernisert vri. Linser er en gammel kulturvekst og mye brukt i store deler av verden. De er stappfulle av gode smaker og næringsstoffer. Ikke bare får du tradisjonsrik mat, men også utrolig sunn.

Ingredienser

  • 600 g kokt bryst eller bibringe av storfe
  • 200 g grønne linser
  • 2 dl kraft fra koking
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk sellerirot
  • 1 stk løk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 3 båt hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ts finhakket frisk rosmarin
  • 1 ts finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
570kcal
Fett
28.48g
Protein
42.53g
Karbohydrater
36.01g
Jern
8.07mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Her er basisen ferdig kokt kjøtt og kraft. Bløtlegg linsene i 3 timer. Skyll og kok dem i kraft sammen med laurbærblad i ca. 15 minutter.
  2. Finhakk gulrot, selleri, løk og hvitløk, og fres dette i litt olivenolje. Tilsett dette i linsene, og la det koke sammen i 5 minutter.
  3. Ha i balsamicoeddik og urter. Smak til med salt og pepper.
  4. Skjær oksebringen opp i skiver og varm den i litt kraft. Server sammen med linsene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.