Oak Tree Cottage Lemon Slice

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Dette er en australsk sitronpai som smaker herlig. Server med krem eller kanskje litt is.

Ingredienser

Paibunn:

  • 125 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 75 g kaldt smør (kuttet i små biter)
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 ts revet sitronskall

Fyll:

  • 2 stk egg
  • 100 g sukker
  • 34 dl sitronsaft
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss melis

Slik gjør du

Springform eller paiform, 22 cm i diameter, I stekeovnen: 180°C, 20 minutter på nederste rille

 

  1. Ha mel og sukker i bollen til en foodprocessor. Tilsett smørbitene, sitronsaften og skallet. La maskinen gå til alt har samlet seg og du har fått en passe fast deig.
  2. Klem deigen ut i formen, godt oppover kanten. Stek paiskallet på 180°C, i 20 minutter på nederste rille.
  3. Lag fyll: Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn sitronsaften og melet.
  4. Hell blandingen over i paibunnen og stek paien til sitronkremen har satt seg og er ferdig. I stekeovnen: 180°C i 15 minutter og 150°C i ca. 30 minutter.
  5. Avkjøl paien og dryss på melis før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.