Nøttekonfekter (langpanne)

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lag en enkel eller dobbel porsjon med nøttekonfekter og sett i fryseren. De tiner nemlig raskt, og da har du alltids en liten konfekt å servere til uventede kaffegjester. De kan også oppbevares i en tett boks og har forholdsvis god holdbarhet.

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 400 g valnøttkjerner
  • 200 g kokesjokolade
  • 400 g melis
  • 8 stk egg

Sjokoladefyll:

  • 100 g kokesjokolade
  • 50 g smør
  • 1 stk eggeplomme

Slik gjør du

  1. Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en matprosessor. Ha i melis og bland godt. Visp sammen eggene og bland alt sammen til en røre. 
  2. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.
  3. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør i en kjele over forholdsvis svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Avkjøl litt og rør inn en sammenvispet eggeplomme for å få fyllet litt mykere.
  4. Del over kaken på midten og legg bunnene sammen med fyllet i midten. Skjær opp kaken i små konfekter og oppbevar i en tett boks.

 

 

Vil du lage en dobbel porsjon? Stek to bunner uten å dele dem og lag dobbel porsjon sjokoladefyll som du brer over den ene bunnen og legger den andre bunnen på toppen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.