Nøttebunn med sjokolademousse

Informasjon om oppskriften

Små festkaker laget med en enkel nøttebunn og en deilig sjokolademousse med et hint av solbær.

Mer informasjon om oppskriften

Beskrivelse

1. Bland sammen nøtter og melis. Stivpisk eggehvite og vend forsiktig inn i nøttemassen med en slikkepott. Bre nøttemassen i et tynt lag utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken på 160 °C i ca. 15 minutter på midterste rille.

2. Kok opp sukker og vann. Ha i solbærsaft/teposen og rør til sukkeret er løst opp. Avkjøl (ta ut teposen). Kjør eggeplommer på høy hastighet i en mikser. Tilsett solbærsirup i en tynn stråle og pisk til det blir lyst og luftig.

3. Smelt sjokoladen over vannbad (bolle over en kjele med kokende vann) og avkjøl. Bland sjokoladen i eggmassen. Pisk fløte til myke topper og bland den forsiktig inn i sjokolademassen med en slikkepott. Sett kaldt.

4. Stikk ut små nøttekaker med et glass. Ha moussen i en sprøytepose og sprøyt topper på nøttebunnen og legg på bjørnebær. Lag to lag.

 

Pynt med mousse, bjørnebær, sjokoladestenger og revet appelsinskall.