Multer i himmelseng

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Dekk et tynt sukkerbrød med multer, créme fraîche og marengs. Det blir en herlig smaksbombe!

Ingredienser

8
Porsjoner

Lite sukkerbrød:

  • 3 stk egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 12 ts bakepulver

  • 3 dl multer
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 3 stk eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker

Marengs:

  • 3 stk eggehvite
  • 2 dl sukker

Slik gjør du

  1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend inn mel iblandet bakepulver. Hell røren i en smurt springform, 22-24 cm. i diameter.
  2. Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
  3. Legg sukkerbrødet tilbake i springformen. Dekk bunnen med multer og fordel over crème fraîche som er rørt sammen med eggeplommer og vaniljesukker.
  4. Pisk eggehvitene halvt stive og tilsett sukkeret under fortsatt pisking til seig marengs. Fordel marengsen på toppen i formen og lag fint mønster med en gaffel.
  5. Sett formen høyt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Du må kikke litt inn i ovnen underveis for å unngå at marengsen blir brent.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.