Multeiskake med multeyoghurt

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Denne multeiskaken er laget med blant annet multeyoghurt. Server gjerne med rørte multer ved siden av.

Ingredienser

10
Porsjoner

Mandelbunn:

  • 150 g mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk eggehvite

Multeiskrem:

  • 6 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 312 dl fruktyoghurt med multer
  • 6 stk gelatinplater

Slik gjør du

  1. Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt, bakepapirkledd form, 22-24 cm i diameter, ved 160 °C i 25-30 minutter. Avkjøl mandelbunnen i formen.
  2. Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
  3. Pisk kremfløten og bland sammen med yoghurt i eggedosisen.
  4. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i ca. 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt og hell gelatinenblandingen i tynn stråle ned i isblandingen, under forsiktig omrøring.
  5. Avkjøl mandelbunnen og hell iskremblandingen over. Frys kaken i formen.

Anrett kaken på fat mens den er frossen. La kaken stå ca. 1/2 time i kjøleskap før servering. Server gjerne iskaken sammen med rørte multer.

I stedet for multeyoghurt kan du bruke yoghurt naturell som er smakt til med rørte multer.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.