Mulligatawnysuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En deilig indisk hønsesuppe, med massevis av karri og linser. Du husker den kanskje fra Grevinnen og hovmesteren? Grevinnen foretrekker suppen med sherry i glasset.

Ingredienser

  • kjøttet fra 1 stk kokt høne
  • 100 g grønne linser
  • 2 stk løk
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør
  • 1 l kraft fra koking evt. buljong
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 112 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken, vanligvis i lettsaltet vann i ca. 20 minutter.  Sil av vannet og avkjøl linsene.
  2. Finhakk løk og fres den i en varm kasserolle med smør, sammen med karri. Stek til løken er blank.
    Har du kokt høne, silt og avkjølt kraften, vil du oppdage at fettet vil danne et hvitt lag på toppen av kraften. Dette fettet kan du bruke å steke løken i, om du vil.
  3. Tilsett hønsekraft, kokosmelk, fløte og linser. Kok opp og ha i oppskåret hønsekjøtt. Smak til med salt før servering.

Server gjerne med stekte og krydrede kikerter og hakket koriander.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.