Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mulligatawnysuppe

Mulligatawnysuppe

Ingredienser

porsjoner
  • kjøttet fra 1 stk. kokt høne
  • 100 g grønne linser
  • 2 stk. løk
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør
  • 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne) evt. buljong
  • 1 boks kokosmelk á 4 dl
  • 1 dl kremfløte
  • 1,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig indisk hønsesuppe, med massevis av karri og linser. Du husker den kanskje fra Grevinnen og hovmesteren? Grevinnen foretrekker suppen med sherry i glasset.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • kjøttet fra 1 stk. kokt høne
  • 100 g grønne linser
  • 2 stk. løk
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør
  • 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne) evt. buljong
  • 1 boks kokosmelk á 4 dl
  • 1 dl kremfløte
  • 1,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken, vanligvis i lettsaltet vann i ca. 20 minutter.  Sil av vannet og avkjøl linsene.
  2. Finhakk løk og fres den i en varm kasserolle med smør, sammen med karri. Stek til løken er blank.
    Har du kokt høne, silt og avkjølt kraften, vil du oppdage at fettet vil danne et hvitt lag på toppen av kraften. Dette fettet kan du bruke å steke løken i, om du vil.
  3. Tilsett hønsekraft, kokosmelk, fløte og linser. Kok opp og ha i oppskåret hønsekjøtt. Smak til med salt før servering.

Server gjerne med stekte og krydrede kikerter og hakket koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 17:52:28