Mulled wine

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen.

Ingredienser

  • 15 stk hel nellik
  • 1 stk appelsin
  • 60 g brunt sukker
  • 3 stk hel kanel
  • 2 stk sitron
  • 5 dl vann
  • 1 flaske rødvin

Slik gjør du

  1. Stikk nellikene inn i appelsinen og skjær sitronene i skiver.
  2. Legg appelsinen i en stor kjele sammen med sukker, kanelstang, sitronskiver og vann.
  3. Kok opp, og rør godt til sukkeret er oppløst. La blandingen koke på svak varme i femten minutter.
  4. Tilsett vin, og server drikken varm. For en alkoholfri variant kan vinen erstattes med en 5 dl solbærsaft eller husholdningssaft.

 

Gi gjerne bort Mulled wine i gave. Kok flasker med lufttette lokk i noen minutter. Ta de opp og la de lufttørke seg litt. Ha over varm mulled wine, men flaskene fortsatt er varme. Forseil med lufttett lokk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.