Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mørbrad av lam med tomatsaus

Mørbrad av lam med tomatsaus

Ingredienser

porsjoner

Tomatsaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 1 ss hvitvinseddik eller sitronsaft

Ovnsstekte potetskiver:

  • 12 stk. potet
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ts provencekrydder

  • 1 stk. vårløk
  • 8 stk. cherrytomat
  • 4 stilker frisk timian
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mørbrad av lam er mørt og smakfullt, og egner seg godt både til helsteking og skåret i skiver som biff. I denne middelhavs-inspirerte retten har den fått følge av en spennende krydret tomatsaus og ovnsstekte poteter som matcher den gode lammesmaken. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Tomatsaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 1 ss hvitvinseddik eller sitronsaft

Ovnsstekte potetskiver:

  • 12 stk. potet
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ts provencekrydder

  • 1 stk. vårløk
  • 8 stk. cherrytomat
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Tørk kjøttet med litt tørkepapir og krydre det med salt og kvernet pepper.
  2. Varm en stekepanne og smelt smøret. Når det bruser godt kan du legge i kjøttet. Brun det godt på alle sider og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek kjøttet ferdig i forvarmet ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, og medium pluss ved 70 °C. Ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i minst 20 minutter.
  3. Finhakk løk og hvitløk og fres den myk og blank i en kjele med olivenolje. Tilsett hakkede tomater, sukker, stjerneanis, laurbærblad, soltørket tomat og hvitvinseddik.
  4. La sausen koke i 10 minutter før du fjerner stjerneanis og laurbærblad. Kjør sausen med stavmikser til en glatt og fin saus. Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt med litt mer sukker og eddik. 
  5. Skjær poteter i ca. 1 cm brede skiver. Ha dem i en bolle med olivenoljen. Vend godt og krydre med provencekrydder og salt.
  6. Legg potetskivene over på en bakepapirkledt stekeplate og stek dem i stekeovnen ved 220 °C til de er møre og har fått en fin gyllen farge. Dette tar ca. 20 minutter, og kan gjøres mens kjøttet hviler. 
  7. Finsnitt vårløk og skjær tomater i båter.

Skjær kjøttet i ca. 1 1/2 cm tykke skiver og server det med tomatsausen, ovnsstekte potetskiver, tomatbåter og et dryss finsnittet vårløk. Pynt med en stilk timian. En god, frisk salat smaker godt til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB12 25.04.2024 21:17:43