Mørbrad av lam med tomatsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lammekjøtt har mye god smak, derfor kan vi gjerne tenke litt enkelt når det gjelder tilbehør. En god og enkel tomatsaus gjør susen og er lett å lage.

Ingredienser

  • 800 g mørbrad av lam
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Tomatsaus:

  • 12 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 boks hakkede tomater
  • 1 ts sukker
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 ss soltørkede tomater
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Ovnsstekte potetskiver:

  • 12 stk potet
  • 3 ss olje
  • 2 ts provencekrydder
  • 12 ts salt

  • 1 stk vårløk
  • 8 stk cherrytomat
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Stek løken i en varm kjele med olivenolje. Ha i hakkede tomater når løken har blitt blank. Kok opp og ha i sukker, stjerneanis, laurbærblad, soltørket tomat og hvitvinseddik. La sausen koke i 10 minutter før du fjerner stjerneanis og laurbærblad. Kjør sausen med stavmikser til en glatt og fin saus. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær poteter i ca. 1 cm brede skiver. Ha dem i en bolle og hell på olivenolje. Vend godt og krydre samtidig med provencekrydder og salt. Legg potetskivene over på en bakepapirkledt stekeplate og stek dem i stekeovnen ved 200 °C til de er møre og har fått en fin gyllen farge, dette tar ca. 20 minutter.
  4. Finsnitt vårløk og skjær tomater i båter.

Server skiver av lam mørbrad med tomatsaus, ovnsstekte potetskiver, tomatbåter og et dryss finsnittet vårløk. Pynt med en stilk timian. Du kan gjerne servere en god salat til denne retten.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.