Mokkamousse

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Server en nydelig mokkamousse med smak av kaffe og sjokolade. Den lekre pynten er laget av hvit og mørk sjokolade. Pynt med friske bær, hvis du har.

Ingredienser

  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 12 dl espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 4 stk egg
  • 2 dl stivpisket kremfløte
  • 50 g melis
  • 2 ss kaffelikør evt. kakaolikør eller litt appelsinjus

Sjokoladepynt:

  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g hvit kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Smelt sjokolade og kaffe i vannbad. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Avkjøl uten at sjokoladeblandingen stivner.
  2. Skill eggene. Visp eggeplommene godt sammen og bland dem med sjokoladen og pisket krem. Stivpisk eggehvitene med melis og vend dem inn i kremen. Smak til med likør eller fruktsaft.
  3. Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg i vannbad. Drypp litt av hver sjokolade på innsiden av glassene mens du dreier dem rundt. Marmorér resten av den smeltede sjokoladen utover et overhead-ark og sett det kaldt.
  4. Fyll mokkamoussen i små glass eller porsjonskåler og sett kaldt.

 

Brekk av biter og pynt moussen. Litt friske bær på toppen setter en fin farge på desserten.

 

Bruk eggeskallet når du skiller eggeplommer og -hviter. Ved hudkontakt kan det komme litt fett i eggehvitene, og det kan gjøre dem vanskelige å stivpiske. Om du får eggeplomme i hvitene er den lett å fjerne med skallet.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.