Miniburgere med rødløkskompott

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne lille godsaken er perfekt å servere til dine gjester som en velkomstsnack på grillfesten! Små, deilige hamburgere med mascarponekrem og rødløkskompott. Oppskriften gir ca. 20 stk.

Ingredienser

Hamburger (ca. 20 stk):

  • 3 pk kjøttdeig (á 400 g)
  • 112 ts fennikelfrø
  • 3 ts chiliflakes (chili explosion)
  • 112 ts frisk oregano
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 dl vann

Hamburgerbrød (ca.20 stk)

  • 250 g hvetemel
  • 12 pk tørrgjær
  • 12 ss sukker
  • 12 ts salt
  • 114 dl lunken melk
  • 12 dl lunkent vann
  • 25 g smør
  • 2 ss sesamfrø , gjerne både sorte og hvite

Rødløkskompott:

  • 3 stk rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ts balsamicoeddik
  • 2 dl rødvin

Mascarponekrem:

  • 1 pk mascarponeost
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts sitronsaft
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Til servering:

  • 1 pk babyspinat
  • 20 stk gul cherrytomat (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 125 °C.

2. Lag hamburgerbrød. Bland alt det tørre godt i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Spe med melk og vann, og elt deigen i ca. 10 minutter slik at den blir smidig. Ha i smør og elt i ytterligere 5 minutter. Trekk plast over bollen og hev deigen i 40-60 minutter, eller til dobbel størrelse.

3. Rens løk og skjær den i tynne strimler. Stek løken i en stekepanne med smør til den er litt myk. Ha i sukker, og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og rødvin, og kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten. Avkjøl.

4. Rør sammen mascarpone og timian. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sett mascarponekremen kaldt til servering. 

5. Del deigen i like store emner, form emnene til små boller og trykk dem litt flate. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev til ca. dobbel størrelse. Pensle hamburgerbrød med vann og dryss på sesamfrø. Stek brødene midt i stekeovn til de er gylne i fargen, ca. 5 minutter.

6. Bland kjøttdeig godt sammen med fennikelfrø, chiliflakes, oregano, salt og pepper i en bolle. Spe med vann. Ikke rør i deigen for lenge, den skal ikke bli seig. Form små burgere (ca. 60 g).

7. Pensle hamburgerne med olje og grill dem på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side.

8. Del hamburgerbrød i to. Smør på mascarponekrem, legg på babyspinat, grillede hamburgere, rødløkskompott og topp med burgerbrødet. Pynt gjerne hver burger med et trespyd med en cherrytomat. 

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage miniburgere selv. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.