Minestronesuppe med bønner og parmesan

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lyst på noe italiensk? Vi anbefaler en herlig minestronesuppe med gode grønnsaker, bønner og parmesan.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk grønn squash
  • 3 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 100 g bacon i terninger
  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater , gjerne cherrytomater
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)

  • 2 ss bladpersille
  • 2 ss revet parmesan

Slik gjør du

  1. Hakk løk og skrell gulrøtter. Skjær gulrøtter, squash og stilkselleri i små terninger.
  2. Stek baconterninger sprø i en stor gryte. Ta det opp og legg på et tørkerullpapir.
  3. Stek løk, presset hvitløk og de hakkede grønnsakene i ca. fem minutter under omrøring. Tilsett vin og la det fordampe. Tilsett deretter buljong, tomater og laurbærblader og la suppen småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
  4. Skyll bønnene i en sil. Ha dem i suppen sammen med stekt bacon. Smak til med salt og pepper.

Server ­suppen med et persilledryss og biter av parmesanost.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.