Melon- og mangokake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Melon- og mangokake er en sommerfrisk og fargerik nakenkake.

Ingredienser

12
Porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Mango- og pasjonsfruktmos:

  • 2 stk mango
  • 6 stk pasjonsfrukt
  • 12 stk lime , saften
  • 3 ss melis
  • 5 stk gelatinplater

Fyll og pynt:

  • 12 dl eplejuice til dynking
  • 5 dl kremfløte
  • 1 plate lys kokesjokolade , smeltet i vannbad

melonkuler i ulike farger til pynt

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell blanding sikk sakk i en smurt, bakepapirkledd form 24 cm. Stek på 160 °C i ca. 45 minutter.
  2. Skrell mango og del den i biter. Kjør den glatt i en foodprosessor. Del pasjonsfrukt i to, skrap ut fruktkjøtt og sil fra stein. Bland det med mangopureen og smak til med melis og limejuice.
  3. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vann og smelt i en 1/2 dl kokende vann. Tilsett gelatin i en tynn stråle mens du rører godt. Sett mosen kaldt til den tykner.
  4. Del sukkerbrødet i tre lag. Legg et lag kakebunn på et flatt fat og sett springformringen rundt. Dynk bunnen og hell over litt smeltet sjokolade. Bre over et lag fruktmos og legg på et lag pisket krem. Gjenta det samme med de andre lagene.
  5. Sett kaken kaldt minst to timer. Fjern forsiktig formringen og dekk kaketoppen med krem og melonkuler.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.