Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat, servert med en frisk mynteyoghurt, er et fantastisk måltid som pirrer smaksløkene.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av lam
  • 4 ss olivenolje
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stilk hakket frisk rosmarin
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Myntedressing:

  • 2 dl matyoghurt
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 8 stk små rødbete
  • 200 g brokkolini
  • 2 stk rødløk
  • 500 g babyspinat
  • 1 boks store hvite bønner
  • 2 ss smør til steking

  • 2 dl quinoa frø
  • 2 dl lammekraft
  • 2 dl vann

Slik gjør du

  1. Renskjær lammefilet og legg den i en plastpose. Bland olje, hvitløk og rosmarin til en marinade, og hell det over kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden minst en time. 
  2. Bland mynte og yoghurt sammen, smak til med salt og pepper. La det stå i kjøleskapet ca. 1 time før servering for å trekke smak. 
  3. Vask rødbeter og kok dem i lettsaltet vann med skallet på til de er møre, 20-30 minutter.  Avkjøl, skrell og kutt rødbetene i båter.
  4. Brun kjøttet raskt på alle sider i en panne med smør, etterstek den i ovn på 125 °C, ca. 20 minutter.  Når steketermometeret viser 65 °C er kjøttet medium stekt.  La fileten hvile i ca. 10 minutter før det skjæres opp. 
  5. Legg quinoafrø i bløt ca. 5 minutter. Hell av vannet og kok dem i kraft/vann i 10-15 minutter. Du ser en lysende hvit ring i hvert frø når de er ferdige. 
  6. Kok brokkolini i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Legg dem over i isvann, da beholder de den fine grønnfargen. Vask spinat, og skjær løk i tynne skiver. 
  7. Smelt smør i en varm panne, fres rødbeter og løk i 2-3 minutter. Vend inn spinat og bønner, og smak til med salt og pepper. 

 

Du kan også blande kokte quinoagryn og rå spinat sammen med de stekte grønnsakene. Da får du en deilig lun salat.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.