Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
MANDELPOTETMOS MED TIMIAN

Mandelpotetmos med timian

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mandelpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mandelpoteter er melne, koker raskt og har en nydelig gul farge som gjør at de egner seg godt til potetmos. Smaken kan du variere ved å blande inn for eksempel hakkede urter eller stekt sopp. Vi har brukt timian i vår potetmos, som passer utmerket til stekt lammekjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mandelpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre.
  2. Mos potetene og rør inn smør og melk. Vil du ha potetmosen litt grov, ikke rør mer enn nødvendig.
  3. Bland inn hakket timian og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 19:28:05