Mandel-mokkakake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Denne kaken er enkel å lage, og så smaker den godt.

Ingredienser

Bunn:

  • 200 g mandler
  • 100 g kokesjokolade
  • 300 g melis
  • 6 stk eggehvite

Mokkakrem:

  • 200 g smør
  • 175 g melis
  • 2 stk eggeplomme
  • frøene fra 1 stk vaniljestang
  • ca. 112 ss kald, sterk kaffe

Slik gjør du

  1. Bland malte mandler og revet kokesjokolade med melis.
  2. Visp eggehvitene stive og bland dem i mandelmassen.
  3. Smør en springform på 24 cm og dekk bunnen med bakepapir.
  4. Fordel røren i formen og stek kaken i ca. 30 minutter på 160 grader. Avkjøl i formen.
  5. Rør smør og melis hvit og kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme. Rør inn vaniljefrø og kaffe. Ha mokkakrem over kaken og pynt med mokkabønner.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.