Ma'loobet el Bedingan

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Dette er en tradisjonell rett fra Egypt og lages ved at stekt lammekjøtt, ris og aubergine legges lagvis i en gryte under tilberedning, får koke sammen til risen er ferdig, og deretter hvelves på et fat før servering. Spennende, annerledes og veldig, veldig godt.

Ingredienser

  • 750 g benfritt lammekjøtt eller storfekjøtt i biter
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk hakket løk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts malt kanel
  • 12 ts malt allehånde
  • 3 dl vann
  • 1 ss olje til steking
  • 1 kg aubergine i skiver
  • 12 ts salt
  • 5 dl jasminris
  • 12 ts salt
  • 1 l lamme- eller kyllingbuljong
  • 75 g ristede pinjekjerner

Slik gjør du

1. Varm olje i en stekepanne og stek løk til den er gyllen. Ta ut det meste av løken med en sleiv, og brun kjøtt i omganger. Tilsett krydder de siste minuttene. Hell på kokende vann til det akkurat dekker. Senk varmen og la kjøttet småkoke i ca. 30 minutter. Tilsett litt mer vann om nødvendig.

2. Varm litt olje i en stekepanne og stek aubergine til de er gylne på begge sider. Dryss på salt. La skivene renne av seg på litt tørkepapir.

3. Løft kjelen med kjøtt bort fra varmen. Legg halvparten av aubergineskivene over kjøttet og klem forsiktig ned. Ha over halvparten av risen. Dryss over salt. Legg på resten av aubergineskivene og avslutt med resten av risen.

4. Hell på varm buljong til den 1 cm over risen. Ikke rør. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La retten småkoke i ca. 20 minutter. Trekk gryten av varmen og la retten hvile i ytterligere 15-20 minutter med lokket på.
 
5. Bruk en skarp kniv og løsne risen fra kjelen. Legg et serveringsfat på toppen av kjelen, og hold det fast med hendene. Snu kjelen fort, slik at maten blir stående på tallerkenen/fatet opp ned. Løft forsiktig vekk kjelen.

Dryss over ristede pinjekjerner ved servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.