Makroner med sjokoladeganache

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Fargerike makroner med deilig sjokoladeganache i mellom, er morsomme å lage. Eksperimenter gjerne med konditorfarger.

Ingredienser

  • 130 g mandler
  • 170 g melis
  • 80 g sukker
  • 100 g romtemperert eggehvite (ca. 3 egg)

Sjokoladeganache:

  • 115 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 25 dl kremfløte
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Ha mandlene i kokende vann og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Tørk mandlene i et døgn.
  2. Kjør nøtter og melis i foodprossesor til fint mel. Sikt mandelmelet. 
  3. Pisk eggehvitene stive. Tilsetter sukker og pisk videre til stiv marengs. Bland nøtte- melisblandingen i marengsen for hånd til den blir lett flytende. Tilsett noen dråper av blå og rød konditorfarge, for å få den lilla fargen.
  4. Fyll røren i en sprøytepose. Bruk 10 mm tyll og sprøyt ut røre på et bakepapir med opptegnede sirkler på størrelse med en 5 krone. La kakene stå i 20 minutter for å få en hinne på seg før de stekes.
  5. Stek kakene ved 150 °C i 12 minutter. Sett til avkjøling.
  6. Kok opp fløte og honning. Tilsett sjokolade og rør godt før du har i smør. Kjøres glatt med stavmikser. 
  7. Legg litt sjokoladeganache på den flate siden av makronen og legg en ny makron over. Klem lett sammen.

 

 

Marengsen er klar når du ser den begynner på “skvette” rundt kanten i bollen. Test med å sprøyte ut en kake. Den skal holde formen uten at den danner topper.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.