Majones

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Under 20 min

Å lage majones selv er ganske enkelt - og så godt! Ut fra denne grunnoppskriften kan du også lage spennende varianter med hvitløk eller safran.

Ingredienser

  • 4 stk eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 4 dl solsikkeolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. La alle ingrediensene bli romtempererte.
  2. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping.
  3. Smak til med salt og pepper. 
Lag gjerne en stor porsjon majones i hurtigmikseren. Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt. Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.