Loff

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hjemmebakt loff kan spises som den er med litt godt smør og pålegg. Loffen egner seg også godt som tilbehør til supper og gryter. Form gjerne loffen som en flette om du vil, eller lag deilige små horn. 

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel
  • 4 ss smør
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 6 dl melk

  • 1 stk sammenvispet egg til pensling
  • 1 ss valmuefrø

Slik gjør du

  1. Ha mel i en bolle og smuldre i smør og gjær. Bland i salt. Tilsett lunken melk, og elt deigen godt til den er fast og smidig.
  2. Hev deigen på et lunt sted i en time.
  3. Elt deigen igjen. Form deigen til to avlange loff som legges direkte på en smurt plate eller i en smurt form.
  4. Etterhev loffene i 15 minutter. Pensle dem med egg, og dryss over valmuefrø. Stek deretter loffen i 40 minutter ved 200 °C.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.