Linsekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Under dette lokket skjuler det seg en nydelig eggekrem med vanilje. Mmmm....

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 ss sukker
  • 2 stk eggeplomme
  • 3 dl hvetemel

Eggekrem:

  • 4 dl melk
  • 1 stk vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 6 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommer, mel og bakepulver. Elt deigen sammen, pakk den i plast og legg den i kjøleskapet mens fyllet lages.
  2. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Klem 2/3 av deigen ut i en rund form på 22 cm. Fordel eggekremen over og kjevle ut resten av deigen som lokk.
  4. Stek kaken ved 200 °C i ca. 30 minutter tilden er gyllen og stekt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.