Lemon curd (sitronsmør)

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lemon curd er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade!

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 250 g sukker
  • 212 dl sitronsaft
  • 100 g romtemperert smør , i terninger
  • finrevet skall fra 3 stk sitron

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker sammen i en bolle. Hell i sitronsaft og bland sammen. Varm det hele forsiktig opp over et vannbad og rør rundt med en visp hele tiden. 
  2. Når blandingen begynner å tykne ta den vekk fra platen og tilsett smør i terninger og sitronskall. Rør godt.
  3. Hell curden i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk. Avkjøl helt.

 

Lemon curd er holdbar i opptil 3 uker i kjøleskap.
Pasjonsfruktcurd: Ha finhakket fruktkjøtt av 2 pasjonsfrukt i den ferdige blandingen. Lime curd: Bytt ut sitronsaft og skall med saft og skall av 5 lime. Blåbærcurd: Kok 250 g blåbær myke med 1 ss vann og press dem gjennom en sil. La dette erstatte sitronsaften i grunnoppskriften, og fortsett som beskrevet over.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.