Leirgrytebakte kyllinglår

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Frem fra glemselen! På 70-tallet var mat i leirgryte spennende og eksotisk. La kyllinglårene ligge og kose seg lenge med urter og grønnsaker i en gryte i ovnen, og maten lager seg selv!

Ingredienser

3
Porsjoner
  • 6 stk kyllinglår naturell
  • 1 pose sjalottløk
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk hvitløk , delt i båter med skall
  • 2 stilk frisk timian
  • 2 stilk frisk rosmarin
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk rød chili
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Bløtlegg leirgryta i minst 1 time i kaldt vann.
  2. Legg kyllinglår og grønnsaker sammen i gryta.
  3. Knyt en hyssing rundt de friske urtene, laurbærblad og rød chili, og stikk krydderbuketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene.
  4. Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn. Still inn ovnen på 200 °C og la gryta stå der i 2–2 1/2 time.
  5. Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.

 

Server med potetmos, kokte poteter eller godt brød til å dyppe i kraften

 

Bruk gjerne en hel kylling. Skyll og tørk den godt, og smør den inn med salt og pepper -også innvendig. For ekstra god smak, løsne skinnet på brystet med fingrene og legg inn litt urter.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.