Lefser med lam

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En morsom rett som kan minne litt om fajitas, men som har sitt opphav i Etiopia.

Ingredienser

Injera (lefser):

  • 500 g hvetemel
  • 500 g byggmel
  • 12 stk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 l vann

Beg tebs (fyll):

  • 300 g benfritt lammekjøtt feks. lammelår
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Injera: Bland ingrediensene til surdeig en dag i forveien. Ha i tilstrekkelig vann til at det blir en passende bløt røre. Stek lefser i stekepanne. Hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Stekes på en side under lokk i 1-2 minutter. Beregn 3-4 lefser per person. Injeraene legges utover på et stort fat.
  2. Beg tebs: Skjær kjøtt, løk og chili i små biter. Finhakk rosmarin og ingefær. Stekes under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt. Serveres til lefsene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.