Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lefsepizza med kyllingconfit og syltet rødløk

Lefsepizza med kyllingconfit og syltet rødløk

Ingredienser

porsjoner

Pizzatopping:

  • 2 stk. konfitert kyllinglår
  • 1 boks snøfrisk med pepper
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • 2 stk. finsnittet vårløk

Deig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 560 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 50 g smør

Syltet rødløk:

  • 2 stk. rødløk i båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts hel pepper
  • 4 stilker frisk timian
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Småsultne gjester på besøk? Lag små porsjonspizzaer der deilig crispy kyllingconfit, syltet rødløk og friskt grønt legges på de tynne myke bunnene rett før servering.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzatopping:

  • 2 stk. konfitert kyllinglår
  • 1 boks snøfrisk med pepper
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • 2 stk. finsnittet vårløk

Deig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 560 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 50 g smør

Syltet rødløk:

  • 2 stk. rødløk i båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts hel pepper
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Kok opp chili, hvitløk, vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet rødløk på glass med lokk.
  2. Løs opp sukker og gjær i 1/3 del av vannet. Bland det meste av melet og salt sammen i en bolle. Lag en grop i melet, hell gjærblandingen i gropen og trekk plastfolie over bollen. La det stå i 10 minutter.
  3. Tilsett resten av vannet (2/3), og rør alt godt sammen. Elt deigen i kjøkkenmaskin eller kna den godt for hånd, 5-10 minutter. Tilsett resten av melet litt etter litt til du har en smidig deig. Dekk til bollen og la deigen heve i 30 minutter.
  4. Legg konfiterte kyllinglår i en ildfast form og stek på 180 °C i ca. 20 minutter. Ta lårene ut av stekovnen og plukk kjøttet av beina. Legg kyllingkjøttet i den ildfaste formen og sett formen tilbake i stekeovnen mens du kjevler ut pizzalefsene. Bruk gjerne ovnens grillfunksjon de siste 2-3 minuttene før servering for å få en sprø og gode biter kyllingconfit.
  5. Del pizzadeigen i 4 like deler. Kjevle ut delene til tynne pizzalefser. Se til at lefsene er tildekket, slik at de ikke tørker ut.  Stek én lefse om gangen. Pensle overflaten av pizzalefsen med smør, og legg den med smørsiden ned i en varm stekepanne. Pensle med smør på andre siden. Stek til lefsen har fått en fin farge, ca. 2 minutter på hver side. Gjenta med de andre lefsene.
Stek gjerne lefsene på en takke om du har. Hold lefsene varme i en kjøkkenhåndkle, eller varm dem raskt i stekeovnen før servering.

Smør snøfrisk på lefsene og topp med frisk babybladspinat, syltet rødløk, crispy kyllingconfit og finhakket vårløk. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 00:18:48