Lefsepizza med kyllingconfit og syltet rødløk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Småsultne gjester på besøk? Lag små porsjonspizzaer der deilig crispy kyllingconfit, syltet rødløk og friskt grønt legges på de tynne myke bunnene rett før servering.  

Ingredienser

Pizzatopping:

  • 2 stk confiterte kyllinglår
  • 1 boks snøfrisk med pepper
  • 1 pakke babyspinat (á 65 g)
  • 2 stk finsnittet vårløk

Deig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 560 g hvetemel
  • 212 ts salt
  • 50 g smør

Syltet rødløk:

  • 2 stk rødløk i båter
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 112 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 12 dl eplecidereddik
  • 12 ts salt
  • 14 ts hel pepper
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Lag syltet rødløk. Kok opp chili, hvitløk, vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet rødløk på glass med lokk.

2. Sett pizzadeig. Løs opp sukker og gjær i 1/3 del av vannet. Bland mel og salt sammen i en bolle. Lag en grop i melet, hell gjærblandingen i gropen og trekk plastfolie over bollen. La det stå i 10 minutter.

3. Tilsett resten av vannet (2/3), og rør alt godt sammen. Elt deigen i kjøkkenmaskin eller kna den godt for hånd, 5-10 minutter. Trekk plast over bollen og hev deigen i 30 minutter.

4. Legg confiterte kyllinglår i en ildfast form og stek på 180 °C i ca. 20 minutter. Ta lårene ut av stekovnen og plukk kjøttet av beina. Legg kyllingkjøttet i den ildfaste formen og sett formen tilbake i stekeovnen mens du kjevler ut pizzalefsene. Bruk gjerne ovnens grillfunksjon de siste 2-3 minuttene før servering for å få en sprø og gode biter kyllingconfit.

5. Del pizzadeigen i 4 like deler. Kjevle ut delene til tynne pizzalefser. Se til at lefsene er dekket til med plast slik at de ikke tørker ut.  Stek en lefse om gangen. Pensle overflaten av pizzalefsen med smør, og legg den med smørsiden ned i en varm stekepanne. Pensle med smør på andre siden. Stek til lefsen har fått en fin farge, ca. 2 minutter på hver side. Gjenta med de andre lefsene.

 

Stek gjerne lefsene på en takke om du har. Hold lefsene varme i en kjøkkenhåndkle, eller varm dem raskt i stekeovnen før servering.

 

Smør snøfrisk på lefsene og topp med frisk babybladspinat, syltet rødløk, crispy kyllingconfit og finhakket vårløk. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.