Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammegryte med kokosmelk - justert

Lammegryte med kokosmelk

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g fårikålkjøtt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. løk
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts garam masala
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts kvernet pepper
  • ca 4 dl vann , tilsett litt ekstra ved behov
  • 2 stk. grønn chili
  • 400 g potet
  • 8 stk. cherrytomat
  • 4 dl (en stor boks) kokosmelk
  • 1 stk. lime i båter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlig eksotiske krydder i en god miks med norsk lammekjøtt. Denne langtidskokte curryvarainten med kokosmelk må du prøve! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g fårikålkjøtt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. løk
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts garam masala
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts kvernet pepper
  • ca 4 dl vann , tilsett litt ekstra ved behov
  • 2 stk. grønn chili
  • 400 g potet
  • 8 stk. cherrytomat
  • 4 dl (en stor boks) kokosmelk
  • 1 stk. lime i båter

Slik gjør du

  1. Skjær vekk de største beina og del kjøttet i ca 2x2 cm biter. Legg kjøttet i en bolle (spar beina til kraft).
  2. Knus fennikelfrø i en morter og bland med revet ingefær, hakket hvitløk, Garam masala, malt koriander og pepper.
  3. Varm en stekepanne med olje og brun kjøttet raskt på alle sider. tilsett krydderblandingen og litt salt.
  4. Ha kjøttet over i en gryte og varm pannen på nytt.
  5. Del løk i båter og hakk chili fint. Fres alt mykt og blankt i stekepannen. Ha det over i gryta med kjøttet. Hell over vann, kok opp, senk varmen og la alt trekke i ca 1 time, til kjøttet er mørt.
  6. Del potet i store terninger og tilsett i gryta. Kok videre til potetene er møre.
  7. Del cherrytomater i to og ha dem i gryta sammen med kokosmelk og la det hele bli gjennomvarmt. Pass på at det ikke koker etter at du har hatt i kokosmelken.
  8. Hakk vårløk fint, og strø over gryta. Serveres gryta rykende varm med båter av lime.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2024 13:12:34