Lammegryte med kokosmelk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Herlig eksotiske krydder i en god miks med norsk lammekjøtt. Denne langtidskokte curry-varainten med kokosmelk må du prøve! 

Ingredienser

  • 800 g fårikålkjøtt
  • 2 stk store potet
  • 1 stk løk
  • 1 stk tomat
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts garam masala
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 stk grønn chili
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss solsikkeolje
  • 4 dl (en stor boks er 4 dl) kokosmelk
  • ca 4 dl vann , tilsett litt ekstra ved behov

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle.
  2. Knus fennikelfrø i en morter, og bland inn resten av de tørre krydderne.
  3. Ha krydderblandingen over kjøttet og bland godt. La det stå i en halv time. 
  4. Varm en gryte over middels temperatur, og tilsett olje. 
  5. Brun kjøttet i gryta. 
  6. Skrell løk og del i båter. Hakk chili. Tilsett begge deler i gryta. La det småkoke i rundt en time, til kjøttet er mørt.
  7. Skrell potet, og del i terninger. Ha det i gryta, og kok til potetterningene er møre.Tilsett gjerne litt ekstra vann, om behov.
  8. Del tomaten i mindre terninger og ha det i gryta. 
  9. Tilsett kokosmelk. Pass på at det ikke koker etter at du har hatt i kokosmelken. 
  10. Hakk vårløk fint, og strø over gryta. Serveres varm.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.