Lammegryte med dill og skogens gull

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Gryteretter med lam er veldig populære. Høsten er sesong for lam, men det er mulig å få kjøpt lammekjøtt også på andre tider av året. Her er en lammegryte med fersk dill og skogens gull - nemlig kantareller.

Ingredienser

  • ca 500 g strimlet lammekjøtt fra lammelår eller frossent lammeskav
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 300 g kantarell eller annen sopp
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 stk løk i grove biter
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Fres kjøttet i en varm gryte i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.
  2. Fres sopp og løk raskt før du har kjøttet tilbake i gryta. Kok dette sammen med hvitvin i ca 5 minutter.
  3. Rør inn crème fraîche, hakket dill, salt og pepper og la alt småkoke i 5-10 minutter.

Server med kokte poteter eller brød. Og selvfølgelig tyttebærsyltetøy!

Dypfryst lammeskav får du kjøpt i enkelte deler av landet. Spør eventuelt i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag det selv. Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær eller skav av skiver 1-4 millimeter tykke.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.