Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Lammefilet med sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss smør til steking

Saus:

  • 6 dl vann /stekesjy
  • 1,5 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Sopp:

  • 400 g skogsopp
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Stekte småpoteter:

  • 800 g småpoteter
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 2 ss smør til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss smør til steking

Saus:

  • 6 dl vann /stekesjy
  • 1,5 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Sopp:

  • 400 g skogsopp
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Stekte småpoteter:

  • 800 g småpoteter
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Kok potetene.
  2. Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen. 
  3. Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet. 
  4. Ha utkoket over i en kjele. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper. 
  5. Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt. 

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB12 25.04.2024 07:37:35