Lammecarré og lammekoteletter med rissalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Grillet lam smaker godt! Prøv for eksempel lammecarré og lammekoteletter sammen med grillet fennikel og sguash. Glem ikke tzatziki.  

Ingredienser

  • 500 g lammecarré
  • 500 g lammekotelett
  • 3 ss olje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 ts tørket rosmarin

Rissalat:

  • 2 dl langkornet middagsris
  • 12 stk agurk
  • 2 stk eple
  • 1 stk purre
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sennep
  • saften av 1 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Pensle lammecarré og lammekoteletter med olje. Dryss over salt, pepper og rosmarin. Grill kotelettene i 3-4 minutter på hver side og carreen i ca. 15 minutter. Snu ofte. Bruk gjerne et steketermometer. Når det viser 55 °C er carreen medium stekt.
  2. Kok risen etter anvisning på pakken og avkjøl.
  3. Skjær grønnsakene i terninger eller ringer, og bland sammen med risen.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen (olje, sennep, sitronsaft, salt og pepper) og hell over rissalaten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.