Lammecarré med pære- og blåbærsalsa

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

I VM i grilling 2007 i USA tok et norsk lag bronse. Med på laget var to av gutta fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt, så du kan trygt si vi er stolte av både dem og bronseretten. På menyen sto lammecarré med pære- og blåbærsalsa. Men ikke la deg skremme, dette er en rett det er fullt mulig å grille hjemme.

Ingredienser

  • 115 kg lammecarré

Pære- og blåbærsalsa:

  • 3 stk pære
  • 3 ss eplesyltetøy eller most
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ss finhakket frisk mynte
  • 1 dl blåbær -sirup
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 2 ss tabasco
  • 6 ss eplecidereddik
  • 12 dl olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Sellerirotpuré:

  • 600 g sellerirot
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper

  • 300 g baby gulrot
  • 12 stk grønn frisk asparges

Slik gjør du

  1. Skrell pære og grille under lokk på indirekte varme i minimum en time. Finhakk pærekjøttet eller kjør det glatt med en stavmikser og bland inn resten av ingrediensene.
  2. Varm opp og smak til med salt og pepper. Lag den gjerne dagen før, slik at smaken får utviklet seg mest mulig.
  3. Skrell og del sellerirot opp i mindre biter. Kok dem møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos sellerirotbitene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha på salt og pepper og brun kjøttet over sterk varm i ca. 2 minutter. Smør salsa over kjøttet og legg det over på ”kjølig” sone i grillen. Smør gjerne på litt salsa underveis. Bruk steketermometer og grill på indirekte varme til kjernetemperaturen er 60 °C
  5. Kutt babygulrot på langs og grill med asparges i 2 minutter.

Server resten av pære- og blåbærsalsa som saus.

Du behøver ikke å grille pærene først. Du kan også tilsette litt flytende røykaroma for å få røyksmak på salsaen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.