Lam mørbrad med rotfrukt-pai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lam mørbrad sitter øverst på lammelåret, og er et perfekt lite kjøttstykke til spesielle anledninger. Her serverer vi den med en salt versjon av smuldrepai med høstens herlige rotfrukter, gresskar og små løk. Dette er også en gjenoppskrift, og hører sammen med Rotfruktfrittata.

Ingredienser

  • 800 g mørbrad av lam
  • 200 g gulbete eller polkabete
  • 200 g rødbete
  • 200 g gulrot , gjerne i flere farger
  • 200 g gresskar
  • 100 g persillerot
  • 1 pose sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Smuldrepai:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts tørket timian
  • 3 ss mykt smør
  • 112 dl hasselnøtter
  • 1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form.Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C.Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  2. Varm opp stekeovnen til 220 °C.
  3. Skrell og skjær grønnsaker og løk i omtrent like store biter (så store som løken). Legg dem i en vid ildfast form eller langpanne, slik at de ligger tett, men ikke oppå hverandre. Ringle over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett formen inn midt i ovnen i 15 minutter.
  4. Bland alt det tørre til smuldredeigen og tilsett smøret. Bruk fingrene og bland inn smøret til du har en smulete masse.  Grovhakk hasselnøtter.
  5. Ta grønnsakene ut av ovnen og dryss over smuldredeigen og hakkede hasselnøtter. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er myke og smuldredeigen har fått en fin, gyllen farge.
  6. Dryss over hakket persille og server.
Gi grønnsakene god plass i formen, slik at de ikke ligger oppå hverandre – da vil de bli mer kokt enn stekt. Legger du et lag aluminiumsfolie i bunnen av formen, sparer du deg selv for oppvask.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.