Lam mørbrad med persillerotkrem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Norsk lam er i verdensklasse, og et av de aller møreste stykkene er mørbrad. Servert med persillerotkrem, stekte persillerøtter og et deilig nøttesmør blir dette garantert en fulltreffer!

En herlig smakfull rett med norsk lam og gode grønnsaker. Saftig lam mørbrad servert med grønn persillerotkrem og gyllenbrune persillerotstaver. Nam!

Ingredienser

  • 800 g mørbrad av lam
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Grønn persillerotkrem:

  • 1 kg persillerot
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 bunt bladpersille uten stilker, ca 20 gram
  • 12 dl olivenolje

Stekte persillerøtter:

  • 250 g persillerot
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts sukker

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du

1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. 

2. Lag persillerotkrem. Skrell persillerot og kutt i mindre biter. Kok bitene møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet i en bolle, sett kjelen tilbake på plata og damp den persilleroten litt. Se til at det ikke svir seg.

3. Ha bladpersillen (ikke stilker) i bollen med vann, ca. 20 sekunder.  Ha deretter bladpersillen direkte over i iskaldt vann. Klem ut så mye væske av bladene som mulig. Kjør bladpersille og olje med stavmikser eller hurtigmikser.

4. Mos persilleroten med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett smør og melk. Kjør til du har en jevn puré.

5. Bland bladpersillen inn i persillerotmosen og smak til med salt og pepper.

6. Skrell persillerot til steking. Del dem i lange, tynne staver. Ha smør i en varm stekepanne, ha i persillerøttene og dryss over sukker og salt. Stek dem til de er møre og har fått en fin, gyllenbrun farge.

7. Lag nøttesmør. Smelt smør i en varm stekepanne, og la det bli nøttebrunt. Ha i grovhakkede hasselnøtter.

Anrett saftig lammemørbrad i skiver med persillerotkrem, stekte persillerøtter og deilig nøttesmør. Pynt gjerne med en kvast timian. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.