Lam Klephtiko

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Et formiddagsbesøk på en taverna i Hellas gir deg en matglede som du ikke glemmer. Har du lyst til å gjenoppleve minnene er Lam Klephtiko med tzatziki og greske poteter en oppskrift for deg.

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 1 stk lammelår , utbeinet
  • 8 båt hvitløk
  • 3 stk laurbærblad
  • 12 ts malt kanel
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Greske poteter:

  • 112 kg potet
  • Saften av 112 stk sitron
  • 112 ts salt
  • 34 ts pepper
  • 3 ts tørket timian eller basilikum
  • 112 dl olivenolje

Tzatziki:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1 stk agurk
  • 12 ts salt
  • 3 båt hvitløk
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Knus laurbærblad og bland det med kanel og oregano. Skjær hvitløk i skiver. Lag små snitt i kjøttet og fyll disse snittene med hvitløkskiver og krydder. Bind opp lammelåret med hyssing. Pensle kjøttet med olivenolje og gni litt salt og pepper utenpå. Pakk steken inn i bakepapir, slik at det ikke siver ut kjøttsaft.
  2. Legg pakken på en rist som er plassert over en langpanne i ovnen. Fyll langpannen med vann. Vannet må ikke komme i kontakt med låret. Stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125 °C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70 °C er steken rosa, når det viser 76 °C er den gjennomstekt. La låret hvile noen minutter før det deles opp.
  3. Skrell og del poteter i båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne. Pisk sammen olje, sitronsaft og tørket timian, tilsett pepper og salt. Dynk potetene med blandingen og stek dem nederst i ovnen i 40 minutter til potetene er gyllenbrune og myke. Pass på at det ikke setter seg fast.
  4. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.

 

Server Lam Klephtiko med tzatziki og greske poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.