Lam Karahi

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en med norsk lam, så enkelt som fårikålkjøtt.

Ingredienser

  • 800 g fårikålkjøtt
  • 10 båter hvitløk
  • 6 ss revet frisk ingefær
  • 4 ss smør
  • 112 dl solsikkeolje
  • 5 stk grønn chili
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt chilipepper
  • 112 dl yoghurt eller creme fraiche
  • 3 stk tomat
  • 1 ts garam masala
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk vårløk
  • 4 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter. Fjern bein.
  2. Rens hvitløksbåtene. Skrell og riv ingefæren. Hakk chili. Ha olje i en gryte og brun kjøttet. 
  3. Tilsett hvitløk og ingefær. Bland sammen og tilsett vann. La det småkoke uten lokk til det meste av vannet er fordampet. Pass på at det ikke svir seg. 
  4. Tilsett smør og chili. Rør rundt.
  5. Ha i youghurt, garam masala og chilipulver. Kok til kjøttet er mørt.
  6. Hakk paprika, tomat og vårløk fint, og tilsett i gryta. Gi det et oppkok.

Server gjerne med ris eller brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.