Lakserognpaté

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Prøv vår forrett med røkelaks, lakserogn og reker!

Ingredienser

  • 5 stk gelatinplater
  • 4 stk egg
  • 114 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 14 ts karri
  • 14 ts paprikapulver
  • 50 g lakserogn eller løyrom
  • 114 dl kremfløte
  • 2 ss hakket frisk dill

salt og pepper

Kremet eggeplomme:

  • 4 stk eggeplomme
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %

litt kajennepepper og tabasko

Pynt:

  • 100 g reker
  • 6 skive hakket røkelaks
  • 1 stk sitron
  • 6 stilk frisk dill
  • 6 skive toast

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter. Kok eggene i 10 minutter og avkjøl.
  2. Del egget i to. Ta ut plommen og legg den til side. Finhakk 3 hele eggehviter og bland med crème fraîche og krydder. Vend forsiktig inn kaviar.
  3. Pisk fløten til myke topper. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i 3 ss kokende vann. Vend forsiktig inn pisket fløte og ha tilsutt i avkjølt gelatin. Fyll blandingen i en form eller bolle og sett kaldt i noen timer.
  4. Ha alle ingrediensene til eggekremen i en bolle og mos glatt med en stavmikser.
  5. Legg hakket laks på toast. Lag et ”egg” med lakserognpaté og legg det på toppen. Pynt med reker, kremet eggeplomme og dill.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.