Kyllingsommerfugl med marmeladeglaze

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En kyllingsommerfugl kan ikke fly, men løfter kyllingsmaken til nye høyder! Å brette ut kyllingen før den stekes gjør den lett å håndtere, samt at steketiden blir noe kortere.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)

salt og pepper

  • 1 stk appelsin

Marmeladeglaze:

  • 2 dl soyasaus
  • 2 dl appelsinmarmelade
  • 3 ss olivenolje
  • 3 båt hvitløk , finhakket
  • 15 g frisk ingefær , finhakket
  • 1 stk rød chili , finhakket

  • 2 dl kyllingkraft

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Skjær eller klipp ut ryggbenet på kyllingen og brett den ut så den blir flat. Legg kyllingen på et fat og gni den godt inn med salt og kvernet pepper både over og under. Skjær appelsinen i tynne skiver og dekk kyllingen med skivene.
  2. Rør sammen ingrediensene til marmeladeglaze. Legg kyllingen i en ildfast form/langpanne og pensle den med glazen. Stek kyllingen ved 180 ºC i ca. 1 time. Pensle med glaze underveis.
  3. Kok opp resten av glazen med litt kyllingkraft til saus.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.