Kyllingrulader med bakte tomater

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Den milde kyllingsmaken er en perfekt match til de fleste krydderurter. Her har vi banken kyllingfileten lett flat og dekket med urter før kjøttet er rullet sammen til en rulade. Bakte tomater er både fargerikt og godt tilbehør.

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet
  • 20 blad frisk spinat
  • 10 blad frisk basilikum
  • 12 stk finhakket rødløk
  • 2 ss grov sennep
  • 3 ss olje til pensling

Bakte tomater:

  • 8 stk tomat
  • 1 ss frisk oregano
  • 3 båt hakket hvitløk
  • 300 g hvitost
  • 1 ss olivenolje

salt og pepper

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Start med tomatene. Legg dem over i en ildfast form sammen med oregano og hvitløk. Hell over litt olivenolje, og dryss  salt og grovmalt pepper over.
  2. Sett formen inn i varm ovn på 200 °C i 20 minutter. Dryss over ost og gratiner videre i 10 minutter, til osten har smeltet.  Pynt tomatene med basilikumblader før servering. Balsamicosirup smaker godt sammen tomatene.
  3. Bank ut hver kyllingfilet, og smør dem med sennep.
  4. Legg over spinat og basilikum. Rull sammen og fest med en tannstikker.
  5. Pensle med olje og legg over på varm grill, ca. 4 minutter på hver side. Snu ofte så kjøttet ikke blir brent. Dryss over salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.