Kyllingpaté

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En god paté hører hjemme på julefrokostbordet. Denne kyllingpateen er overraskende enkel å lage. Et godt tips kan være å gi den bort som en spiselig gave.

Ingredienser

  • 350 g kyllinglever
  • 1 ss smør
  • 300 g kyllingkjøtt fra lår eller filet
  • 3 stk egg
  • 3 ss konjakk

en knivsodd kajennepepper

salt og kvernet pepper

  • 2 ts hakket frisk estragon , evt. salvie, rosmarin eller timian
  • 100 g gåselever / andelever i biter
  • 50 g grovhakkede pistasjenøtter
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)

Slik gjør du

  1. Rens kyllingleveren og fjern så mye av hinnene som mulig. Smelt smøret og stek kyllingleveren raskt. Dryss over litt salt og pepper. Avkjøl helt.
  2. Skjær kyllingkjøttet i biter og mos kjøtt og lever sammen i hurtigmikser. Tilsett egg, konjakk, kajenne, salt og pepper. Vend inn urter, gåselever og nøtter.
  3. Fyll massen i passende former, sett formene i langpanne i stekeovnen. Hell kokende vann i langpannen halvveis opp på formene. Dekk dem med aluminiumsfolie. Stek i ovnen ved 175 ˚C i ca. 45 minutter eller til pateen er fast. Avkjøl pateen under lett press.
  4. Lag aspik etter anvisning på pakken, men bytt ut litt av vannet med konjakk eller madeira. Avkjøl, men la den ikke stivne. Pynt toppen av pateen med litt friske urter i et pent mønster, og hell aspik forsiktig over. Avkjøl helt.
Oppbevar pateen kaldt, så er den holdbar ("uåpnet") i ca. en uke. Pakk den gjerne inn i cellofan og gi den bort sammen med et lite glass gelé.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.