Kyllingleverpaté med fiken

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé. Server som en liten appetittvekker, for eksempel med et glass sherry. Kyllingleverpaté kan også gjerne være en del av et koldtbord.

Ingredienser

  • 100 g finhakket bacon
  • 2 stk sjalottløk
  • 6 stk tørkede fiken
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss sukker
  • 500 g kyllinglever
  • 200 g smør

kvernet pepper

evt. litt fingersalt

Pynt:

  • 1 stk frisk fiken
  • 1 glass ripsgelé eller portvinsgelé

toast/godt brød

Slik gjør du

  1. Stek bacon sprøtt i en panne uten smør. Tilsett finhakket sjalottløk og fiken. La det surre et par minutter i pannen. Ha i balsamico og sukker, og kok blandingen til det ligner marmelade.
  2. Tørk av kyllingleveren og stek dem i litt smør ca. 4 minutter. Ha resten av smøret over i en kjele og klare smøret (slik at bunnfallet ligger igjen) over svak varme. Ha lever og klaret smør i en hurtigmikser og kjør til en jevn masse, tilsett kvernet pepper.
  3. Bland leverblandingen med fikenmarmeladen. Kle en liten brødform med plastfolie og fordel massen jevnt. La kyllingleverpateen stå kaldt i 2-3 timer.
  4. Skjær pateen i skiver og dryss over litt salt. Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé.

 Server gjerne et lite glass sherry til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.