Kyllingfilet med smak av jul

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kremet solbærsaus er en nydelig saus til kylling. Med karamellisert rødløk og deilige duchessepoteter blir denne retten en fristende middag i julen.

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet
  • 1 ts salt
  • 1 ss hel pepper

Kremet solebærsaus:

  • 112 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl solbærsirup
  • 2 ss soyasaus
  • 6 stk knuste einebær
  • 1 ss frisk timian ,evt. 1 ts tørket
  • 12 ss nykvernet pepper

Karamellisert rødløk:

  • 1 stk rødløk
  • 1 dl rødvin
  • 1 stk hel kanel
  • 2 ss sukker

Duchessepoteter:

  • 500 g kokt sellerirot
  • 1 kg kokt potet
  • 2 stk eggeplomme
  • 14 ts revet muskatnøtt

smak til med salt og pepper

Slik gjør du

  1. Rist hel pepper i en varm panne til de begynner å dufte. Sett til side og knus pepperen i en morter.
  2. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. 
  3. Visp sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.
  4. Ha alle ingrediensene til karamellisert rødløk i en panne og kok på middels varme til rødvinen er kokt helt inn.
  5. Kok sellerirot og poteter til de er helt møre, hell av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos dem deretter fint, og bland inn eggeplommer. Smak til med salt og pepper.
  6. Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut fine potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stek duchesspotetene øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter, eller til de er gylne.

Server kyllingfilet for eksempel på en seng av spinat, rosenkål, aspargesbønner, stekt sopp, bacon i biter og duchessepoteter. Pynt med rødvinskaramellisert rødløk og kryddergrønt.

Har du ikke sprøytepose kan du sette ut duchessepotetene med ei skje.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.