Kyllingfilet med ingefær og chili

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ingefær og chili er to gode smaker til kylling. Potetsalaten med masse friske krydderurter, løk og fennikel er en klar favoritt som tilbehør til grillede kyllingfileter.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet

Ingefær- og chilimarinade:

  • 12 dl olje
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 stk finskåret sitrongress

Lun potetsalat:

  • 10 stk potet
  • 12 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 12 ts salt

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en plastpose og hell på marinaden. Knys posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap.
  2. Kok potetene møre. Avkjøl potetene og skrell dem. Skjær løk og fennikel i tynne strimler.
  3. Varm løk og fennikel i olje til den blir myk og blank. Tilsett poteter i skiver og bland med urter. Potetsalaten skal bare bli lunken.
  4. Pensle grillristen med olje og legg på kyllingfiletene. Snu dem ofte, slik at de ikke brenner seg. Grill på middels varme i ca. 5 minutter på hver side og la kjøttet hvile litt før servering.
Kyllingfiletene kan like gjerne stekes i panne i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og la dem ettersteke i 6-8 minutter, avhengig av tykkelsen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.