Kyllingfilet med eksotisk mangosaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Mango har en helt utsøkt smak, og kalles med rette fruktenes dronning. Denne eksotiske mangosausen laget med pasjonsfrukt, fløte og litt konjakk bør du bare prøve i en festlig anledning!

Ingredienser

  • ca 112 stk kyllingfilet per person

Chilipensling:

  • 3 ss chilisaus
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts vineddik
  • 1 ts worchestershiresaus
  • 1 ss olje

litt salt og kvernet pepper

Eksotisk mangosaus:

  • 1 stk moden mango
  • 2 stk pasjonsfrukt
  • 3 ss konjakk eller appelsinsaft
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kremfløte
  • ca 12 ts sukker
  • 14 ts tabasco

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Bland alle ingrediensene til chilipensling.
  2. Skrell mangoen og del i småbiter. Del pasjonsfrukten og skrap ut fruktkjøttet. Ha alt i en kjele sammen med konjakk/appelsinjus. La det småkoke/trekke på svak varme til fruktkjøttet er mykt. Ha i buljong, kremfløte og tabasco og la det småkoke noen minutter til. Kjør sausen glatt i en hurtigmikser/stavmikser. Sil sausen og smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Ha på pensling, legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Pensle på nytt.

Skjær filetene i pene skiver og server med lettkokte grønnsaker og saus, ris eller poteter. Pynt med litt salat.

 

 

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.