Kylling med 40 hvitløk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk har.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk rå kylling (ca. 1000 g)
  • 40 båt uskrelte hvitløk
  • 8 stilk frisk timian
  • 4 stilk frisk rosmarin
  • 10 blad frisk salvie
  • 4 stilk bladpersille
  • 4 ss olivenolje
  • ca. 1 ss sitronskall

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Ta ut kyllingen i god tid så den får temperert seg. Kutt urtene i små biter men behold halvparten av timianstilkene. Forvarm ovnen til 180° C
  2. Fyll kyllingen med noen hvitløkbåter og halvparten av krydderurtene. Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form. Dryss over salt, pepper, revet sitronskall og resten av urtene.
  3. Legg resten av hvitløken og timianstilkene rundt kyllingen. Stek kyllingen i 90 minutter, la den hvile i minst 15 minutter etter at den er stekt.
  4. Server kyllingen med brød til. Klem ut innholdet av hvitløkbåtene, mos det til en duftende puré som smøres på brødet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.