Kylling- og soppterte toppet med glasert løk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Sopp og kylling i skjønn forening! Små porsjonsterter er super mat å servere til mange.

Ingredienser

10
Porsjoner

Tertebunn

  • 5 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 1 stk egg
  • 312 ss vann
  • 12 ss salt

Kylling- og soppfyll

  • 4 stk kyllingfilet
  • 200 g fersk sopp
  • 2 ss margarin , til steking

salt og pepper

Karamellisert løk med balsamico

  • 2 stk rødløk
  • 3 ss sukker
  • 1 ss rapsolje , til steking
  • ca. 4 ss balsamicoeddik

Slik gjør du

Slik gjør du: 

Paideig:

  1. Bland alle ingrediensene til tertebunnen i en hurtigmikser og kjør til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la den ligge kjølig en halv time.
  2. Trykk deigen ut i små porsjonsformer og prikk den med en gaffel. Stek ved 200 °C i 10 -15 minutter eller til bunnene er gylne.

Karamellisert løk:

  1. Hakk løken i små biter. Stek den over svak varme til den er helt myk men ikke brun.
  2. Smelt sukkeret i en stekepanne til det blir karamell. Vær forsiktig så det ikke brennes.
  3. Trekk pannen av platen og vend inn løken. Varm opp og smak til med balsamicoeddik.

Kylling- og soppfyll

  1. Skjær kyllingfiletene i strimler.  Stek dem sammen med soppen på middels varm i 3-4 minutter. Krydre med salt og kvernet pepper.
  2. Fordel kylling- og soppblandingen over den stekte tertebunnen og topp med karamellisert løk. Pynt med kjørvel.
Du kan også bruke ferdige terteskjell som du kjøper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.