Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Langtidsstekte krydra lammeskanker

Krydrede lammeskanker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 4 skiver spekeskinke
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 2 bokser hermetiske tomater cherry
  • 2 stk. rødløk i grove båter
  • 1 stk. aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskanker er utrolig! Den nederste delen på lammelåret er i utgangspunktet et seigt stykke kjøtt som trenger lang og varsom varmebehandling. Etter riktig behandling fremstår lammeskanken som et saftig og mørt kjøttstykke du sjelden har smakt maken til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 4 skiver spekeskinke
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 2 bokser hermetiske tomater cherry
  • 2 stk. rødløk i grove båter
  • 1 stk. aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Surr spekeskinken rundt skankene, fest eventuelt med tannpirker eller bomullstråd og brun de raskt i en panne.
  2. Legg skankene i en gryte eller en ildfast form og ha i resten av ingrediensene.
  3. Sett på lokk eller ha på aluminiumsfolie og stek i ovn på 180 °C i 1 1/2 - 2 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
Lammeskankene kan også tilberedes på lavere temperatur. Sett ovnen på 150 °C og la skankene stå inne i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
 
Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Braisert lammeskank

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 23.04.2024 09:25:32