Krydrede lammeskanker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammeskanker er utrolig! Den nederste delen på lammelåret er i utgangspunktet et seigt stykke kjøtt som trenger lang og varsom varmebehandling. Etter riktig behandling fremstår lammeskanken som et saftig og mørt kjøttstykke du sjelden har smakt maken til.

Ingredienser

  • 4 stk lammeskank
  • 4 skive spekeskinke
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 8 stk aromasopp eller sjampinjong
  • 2 boks hermetiske tomater cherry
  • 2 stk rødløk i grove båter
  • 1 stk aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 4 båt hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Surr spekeskinken rundt skankene, fest evt med tannpirker eller bomullstråd og brun de raskt i en panne.
  2. Legg skankene i en gryte eller en ildfast form og ha i resten av ingrediensene.
  3. Sett på lokk eller ha på aluminiumsfolie og stek i ovn på 180 °C i 1 1/2 - 2 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
Lammeskankene kan også tilberedes på lavere temperatur. Sett ovnen på 150 °C og la skankene stå inne i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.