Krydrede kyllingboller

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Krydrede kyllingboller stekt på grillen - smaker deilig med en yoghurtdipp ved siden av.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss frisk koriander
  • 112 ts malt spisskummen
  • 34 ts salt
  • 14 ts chilipulver
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 stk sjalottløk
  • 50 g brød , gjerne daggammelt
  • 1 stk egg
  • 6 stk grillspyd

smør eller olje til steking

  • 1 stk avokado
  • 2 ts limesaft

salt og kvernet pepper

Yoghurtdipp:

  • 12 stk agurk
  • 12 beger matyoghurt
  • 14 ts salt

kvernet pepper

  • 1 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Legg trespyd i vann i 15 til 20 minutter. Det hindrer at spydet begynner å brenne under grilling.
  2. Bland alle ingrediensene til kyllingbollene. Form små boller av farsen og tre dem på trespyd.
  3. Stek eller grill dem noen minutter på alle sider.
  4. Mos avocado med limesaft, salt og pepper.
  5. Del agurken i to på langs, skrap ut frøene og skjær agurken i terninger. Bland inn yoghurt og smak til med krydder. La dippen gjerne stå kaldt en times tid for å trekke smak.

Server kyllingspydene med most avokado og yoghurtdipp.

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.