Krydderkake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En saftig formkake med deilig smak av krydder smaker like godt til «a nice cup of tea» som i matpakken på tur. Server den i tynne skiver som den er, eller med smør og brunost. Du kan også skjære tynne skiver av kaken og servere den sammen med kraftige oster. 

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 150 g mykt smør
  • 300 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 stk egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 12 ts malt nellik
  • 14 ts malt kardemomme
  • 12 ts malt allehånde
  • 50 g valnøttkjerner (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 ºC
  2. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Vend inn valnøtter.
  3. Fôr en brødform med bakepapir og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
  4. Stek kaken i ca. 60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en liten trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fortsatt røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Dekk den med litt bakepapir om den begynner å bli for mørk i fargen.
  5. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den på en rist. La den bli helt kald.

Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Krydderkaken kan også fryses.

Du kan også bake kaken i en liten langpanne. Beregn ca. 40 minutters steketid.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.