Krumkaker med sitronfyll

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hvorfor ikke presentere krumkakene på en ny og spennende måte? Fyll kremmerhusene med nydelig sitronfromasj før servering.

Ingredienser

8
Porsjoner

Krumkaker:

  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 34 ts malt kardemomme

  • 1 plate kokesjokolade smeltet i vannbad
  • ca. 50 g hakkede pistasjenøtter

Sitronfyll:

  • 8 stk eggeplomme
  • 150 g melis
  • 112 ts vaniljesukker
  • 112 beger kremost naturell
  • revet skall av 1 stk sitron og saften av halvparten
  • 112 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 3 stk gelatinplater

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet og avkjølt smør. Bland mel og kardemomme og rør det inn. La røren svelle 1 time.
  2. Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune. Rull dem til kremmerhus.
  3. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp hver krumkake i sjokoladen og dryss på litt pistasjnøtter.
  4. Pisk eggeplommer, melis og vanilje til lys eggedosis.
  5. Visp ost og crème fraîche til en luftig masse og bland inn sitronsaft/-skall.
  6. Legg gelatinplater 5 minutter i kaldt vann. Klem ut vannet og smelt dem i 1/2 dl kokende vann.
  7. Bland forsiktig sammen eggedosis og ostekrem. Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du rører forsiktig. Sett bollen kaldt til den skal serveres.
  8. Sett hver krumkake i lite glass pyntet med en ”cellofanmansjett”. Fyll krumkakene rett før servering og pynt med litt rips eller annen bær/frukt og en bit ”sukkerspeil” (se under).

 

Sukkerspeil:

Dryss litt sukker utover et brett med bakepapir. Sett det inn i ovnen ved 190 °C til det smelter. Dryss over anisfrø. La det stivne og bli kaldt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.