Krokanisparfait med marinerte appelsiner

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget er best! Prøv denne krokanisparfaiten laget på kremfløte, eggeplommer og egenprodusert krokan. Appelsin marinert i gode kryddere topper smaksopplevelsen.

Ingredienser

Krokan:

  • 150 g sukker
  • 100 g mandler

Isparfait:

  • 3 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang , delt i to på langs
  • 1 dl vann
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 dl kremfløte

Marinarte appelsiner:

  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk hel kanel
  • 3 stk stjerneanis
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 stk vaniljestang (skyll av og bruk den fra parfaiten på nytt)
  • 3 stk appelsin

Slik gjør du

  1. Gjør klart et bakepapir i bunnen av en langpanne før du begynner.
  2. Lag karamell av sukkeret ved å la det smelte forsiktig. Bruk en tresleiv til å klemme ut klumper. Karamellen er ferdig når den har fått en vakker gyllen farge og er blitt blank og ikke grumset. Følg godt med så det ikke blir brent.
  3. Tilsett mandlene og rør rundt til de er dekket av karamell. Hell massen ut på bakepapiret og avkjøl helt. Brekk krokanen i mindre biter og hakk den så grovt eller fint du vil ha den ved hjelp av hurtigmikser, eller med kniv.
  4. Kok sukkerlake av sukker, vaniljestang og vann. Visp eggeplommene godt sammen og fortsett å piske mens du sper inn den varme sukkerlaken i en tynn stråle. Fortsett å piske til du har en lys og luftig eggedosis.
  5. Pisk fløten til den danner myke topper og bland den inn i eggedosisen. Bland inn krokan. Hell i egnete former og frys i minst fire timer, eller helst over natten.
  6. Kok sukkerlake av sukker og vann og tilsett alt krydderet. Avkjøl helt.
  7. Skrell appelsinen med kniv, slik at du får av den tynne hvite hinnen. Skjær appelsinene i tynne skiver, eller skjær ut filetene, slik at de er helt skinnfrie. Hell den kalde krydderlaken over appelsinene og sett kaldt, gjerne over natten.

 Legg alt pent opp på tallerken ved servering og pynt med sitronmelisse.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.